Ga terug Email Link

Plaattaart met asperges.

Dol op plaattaarten en dit keer heb ik een plaattaart met asperges en gerookte zalm gemaakt. Super makkelijk en ontzettend lekker!
1 beoordeling
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht, lunchgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rol bladerdeeg
  • 8 asperges
  • 3 eieren
  • 200 gram warm gerookte zalm
  • ½ pakje zuivelspread bieslook
  • snuf italiaanse kruiden
  • snuf knoflookzout
  • handje geraspte kaas

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de asperges en snijd het kontje eraf. Kook ze 7 minuten en laat goed uitlekken en droog deppen.
  • Kook de eieren hard en zet opzij.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het bladerdeeg uit en vouw de zijkanten om voor een randje. Prik wat gaatjes in het deeg en smeer het bladerdeeg in met zuivelspread.
  • Leg de aspergers hierop en omheen bedek je de plaattaart met stukjes zalm.
  • Garneer met wat knoflookzout, Italiaanse kruiden en wat geraspte kaas en zet in de oven voor 20 á 25 minuten.
  • Haal de plaattaart uit de oven en bestrooi met stukjes ei.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord asperges, pizza, plaattaart