Pitabroodje biefstuk met champignons.
Een heerlijk pitabroodje met biefstuk & champignons. Ontzettend lekker met een heerlijke mayo mosterd dressing met truffelmayonaise en pijnboompitten. Bekijk al mijn pitabroodjes recepten hier!
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Hoofdgerecht, lunchgerecht
- 2 pitabroodjes
- 1 stukje biefstuk
- 7 champignons
- 3 zongedroogde tomaten
- handje rucola sla
- handje pijnboompitten
- handje taugé
- scheutje ketjap manis
- wokolie Conimex
- peper
- zout
dressing:
- 1 el mayonaise
- 1 el truffel mayonaise
- 1 tl mosterd
Maak de pitabroodjes wat vochtig en verwarm deze in de broodrooster.
Haal de biefstuk uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Maak de dressing. Meng de mayonaise, truffel mayonaise en mosterd goed met elkaar en zet opzij.
Snijd de champignons in kwarten en roerbak met een scheutje wokolie.
Blus af met een scheutje Ketjap Manis en laat dit 5 minuten al roerend op laag vuur pruttelen.
Zet een koekenpan op hoog vuur. Besprenkel de biefstuk met wokolie en kruid de biefstuk aan 1 kant met peper en zout.
Bak de biefstuk aan elke kant 2 minuten voor medium.
Smeer de pitabroodjes in met de mayonaise dressing en bekleed dit met wat rucola sla.
Snijd de biefstuk in plakjes en verdeel over de pitabroodjes. Garneer met de champignons, pijnboompitten, stukjes gesneden zongedroogde tomaten en wat taugé.
Eetsmakelijk
Trefwoord biefstuk, broodje biefstuk, pitabroodjes