Noedels met regenboog wortels.
Heerlijke noedels met gekleurde wortels en gemarineerde kipfiletstukjes. Een lekker, makkelijk en gezond gerecht.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
- 150 gram udon noedels (toko) (xenos)
- 3 lente uitjes
- 5 teentjes knoflook
- 1/2 rood paprika
- 200 gram kipfiletblokjes
- 1/2 wortel oranje
- 1/2 wortel geel
- 1/2 wortel paars
- 5 el ketjap manis
- 2 tl chinese 5 kruidenpoeder
- 1 maggiblokje
- 2 cm gember
- 2 el water
- 1 el sesamzaadjes
- olijfolie
Snijd de lente-uitjes fijn, pers de knoflook en snijd de paprika in grove blokjes.
Rasp en snijd de wortels in ringen en snijd door de helft en snijd de kipfilet in hele kleine blokjes. Schil en rasp de gember.
Marineer de kipfiletblokjes met de ketjap manis, 5 kruidenmengsel en knoflook.
Verhit wat olijfolie in een koekenpan en roerbak de kipfiletblokjes met de lente-uitjes. (bewaar nog wat gesneden lente-uitjes voor de garnering). Voeg na 5 minuten de gember en 1 maggiblokje toe en laat dit zachtjes pruttelen.
Zet een hapjespan met deksel op het vuur met wat olijfolie en roerbak de paprika en wortel 2 minuten. Voeg 2 el water toe en zet de deksel op de pan. Laat dit 8 minuten zachtjes stoven.
Voeg de noedels bij de kip met saus toe en roerbak dit 1 minuut mee. Je kan eventueel wat meer ketjap manis naar smaak toevoegen. Schep de wortels met paprika door of over de noedels en garneer met sesamzaadjes. Eetsmakelijk!
Trefwoord noedels, noodles, paarse wortel recepten, surinaamse bami, wortels