Ga terug Email Link

Noedels met regenboog wortels.

Heerlijke noedels met gekleurde wortels en gemarineerde kipfiletstukjes. Een lekker, makkelijk en gezond gerecht.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 150 gram udon noedels (toko) (xenos)
  • 3 lente uitjes
  • 5 teentjes knoflook
  • 1/2 rood paprika
  • 200 gram kipfiletblokjes
  • 1/2 wortel oranje
  • 1/2 wortel geel
  • 1/2 wortel paars
  • 5 el ketjap manis
  • 2 tl chinese 5 kruidenpoeder
  • 1 maggiblokje
  • 2 cm gember
  • 2 el water
  • 1 el sesamzaadjes
  • olijfolie

Instructies
 

  • Snijd de lente-uitjes fijn, pers de knoflook en snijd de paprika in grove blokjes.
  • Rasp en snijd de wortels in ringen en snijd door de helft en snijd de kipfilet in hele kleine blokjes. Schil en rasp de gember.
  • Marineer de kipfiletblokjes met de ketjap manis, 5 kruidenmengsel en knoflook.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en roerbak de kipfiletblokjes met de lente-uitjes. (bewaar nog wat gesneden lente-uitjes voor de garnering). Voeg na 5 minuten de gember en 1 maggiblokje toe en laat dit zachtjes pruttelen.
  • Zet een hapjespan met deksel op het vuur met wat olijfolie en roerbak de paprika en wortel 2 minuten. Voeg 2 el water toe en zet de deksel op de pan. Laat dit 8 minuten zachtjes stoven.
  • Voeg de noedels bij de kip met saus toe en roerbak dit 1 minuut mee. Je kan eventueel wat meer ketjap manis naar smaak toevoegen.
    Schep de wortels met paprika door of over de noedels en garneer met sesamzaadjes.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord noedels, noodles, paarse wortel recepten, surinaamse bami, wortels