Ga terug Email Link

Javaanse bami.

Een heerlijk snel gerecht die je zeker moet proberen! Ook erg lekker met Javaanse Kipsaté!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 pakje Javaanse kruidenpasta (Sorgh&Hoop)
  • 400 gram gram kipfilet in kleine stukjes
  • 300 gram spaghetti
  • 1 ui
  • 250 gram bamigroente
  • 2 el zoete ketjap manis
  • 2 el zoute ketjap manis
  • olijfolie
  • gebakken uitjes
  • Seroendeng

Instructies
 

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  • Pel en snijd de ui fijn en de kipfilet in kleine blokjes.
  • Verhit wat olijfolie in een nokpan en bak de kipfilet gaar en voeg de ui erbij.
  • Voeg na 5 minuten de bami groente toe en roerbak dit mee.
  • Roer de kruidenpasta met de zoete en zoute ketjap erdoor en laat dit zachtjes pruttelen.
  • Na 3 minuten schep je de spaghetti erbij en meng alles door elkaar.
  • Garneer met gebakken uitjes en Seroendeng.
  • Eetsmakelijk!