Burrito's.
Haal de Mexicaanse smaken in huis met deze snelle burrito’s! Gevuld met gekruid gehakt, Mexicaanse groenten en gesmolten kaas, en geserveerd met een frisse guacamole. Snel, makkelijk en superlekker!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 2 minuten min
- 350 gram mager rundergehakt
- 4 volkoren wraps larg
- 200 gram Mexicaanse roerbakgroenten
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 50 gram 30+ geraspte kaas
- ½ zakje burritokruiden
- olijfolie
Guacamole:
- 2 avocado's
- 2 tl limoensap
- 1 kleine rode ui
- 1 el olijfolie
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan.
Bak het gehakt rul samen met de fijngehakte knoflook.
Voeg de Mexicaanse groentemix toe en bak dit 5 minuten mee.
Strooi de burritokruiden erover en roer goed door.
Leg de wraps klaar en verdeel het gehaktmengsel over de wraps en rol ze op.
Vet een ovenschaal licht in met olijfolie. Leg de opgerolde wraps in de schaal en strooi de geraspte kaas erover.
Zet 15 minuten in de oven.
Guacamole:
Snijd de avocado en ui in stukken.
Doe alles in een keukenmachine (of prak met een vork als je geen machine hebt).
Voeg citroensap, een scheutje olijfolie, zout en peper toe.
Mix tot een gladde saus.
Eetsmakelijk!
Trefwoord burritos, gezonde recepten, ovengerecht