Ga terug Email Link

Andijvie stamppot met walnoten.

Andijviestamppot is een klassiek Nederlands gerecht dat perfect is voor koude dagen. Doe wat knapperige walnoten erbij voor een heerlijke twist!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 200 gram gesneden andijvie
  • 125 gram magere spekjes
  • 2 rode uien
  • 2 el philadelphia knoflook & fijne kruiden
  • 1 flinke el mosterd
  • scheutje melk
  • geraspte parmezaanse kaas
  • zout
  • peper
  • olijfolie
  • handje walnoten

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen met zout in 20 min. gaar. 
  • Pel en snijd de uien in halve ringen.
  • Verhit wat olijfolie in een wokpan en bak de spekjes met ui. Zodra de spekjes krokant zijn voeg je de andijvie aan de wok toe.
  • Roerbak de andijvie mee zodat het een beetje gaat slinken.
  • Giet de aardappelen af.
  • Stamp de aardappelen fijn met een scheutje melk, mosterd, roomkaas en een flinke hand vol geraspte parmezaanse kaas.
  • Roer de andijvie met spekjes & ui door de aardappelen heen en breng op smaak met peper en zout. (eventueel nog wat mosterd naar smaak)
  • Garneer de stamppot met stukjes walnoot en geraspte parmezaanse kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord stamppot andijvie, winter recepten