Verwarm de oven voor op 220° graden.
Schil de zoete aardappel, snijd in blokjes, besprenkel met een beetje olijfolie en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Rooster de aardappelblokjes 20 minuten tot ze zacht zijn.
Kook de pasta met 1 groente bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Snijd de kip in kleine blokjes.
Rooster de pijnboompitten en zet opzij.
Voeg wat olijfolie in de hapjespan en bak de ui, de knoflook en de kip.
Als de kip gaar is voeg je de paprikapoeder, Italiaanse kruiden, de helft van de parmezaanse kaas en de kookroom toe en laat dit een aantal minuten pruttelen. (de saus wordt al dikker)
Scheur de spinazie in stukjes en roer dit door de saus heen.
Roer de pasta en de aardappelblokjes voorzichtig door de saus.
Garneer met de pijnboompitten en overige parmezaanse kaas.
Eetsmakelijk!