Ik ben zelf niet echt dol op witlof maar in deze pasta met spekjes ga ik helemaal los met opscheppen! Een makkelijk en snel gerecht en binnen 20 minuten op tafel.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Pel en snipper de ui. Snijd de onderkant van de stronken witlof er af en verwijder de harde kern. Snijd de witlof ik grove stukken.
Verhit ondertussen een klein scheutje olijfolie in een pan en bak de spekreepjes met de ui even aan. Voeg als de ui glazig is de witlof toe en roerbak dit even voor een aantal minuten mee.
Verkruimel een groente bouillonblokje boven de pan met een flinke el kruidenroomkaas en kookroom.
Rasp wat parmezaanse kaas boven de pan en verwarm alles nog 2 min. op laag vuur. De witlofsaus zal dikker worden.
Meng de pasta door de witlofsaus en garneer met wat rucola sla en een snufje Italiaanse kruiden en geraspte parmezaanse kaas.