Kip kerrie met broccoli & ananas.
Dit eenvoudige gerecht, kip kerrie met broccoli en ananas, is een smaakvolle combinatie van zachte, romige kokosmelk en kruidige kerrie. De broccoli biedt een heerlijke knapperigheid, en de ananas brengt een zoete, verfrissende twist.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
- 180 gram rijst
- 250 gram kipfilet, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode puntpaprika, in blokjes
- 200 gram broccoli, in roosjes
- 200 ml kokosmelk
- 2 el kerriepoeder
- ½ kippenbouillonblokje
- ½ groentebouillonblokje
- 100 ml heet water
- 150 gram ananasstukjes
- olijfolie
- verse peterselie (voor garnering)
- peper en zout
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Zet apart wanneer het klaar is.
Verhit wat olijfolie in een hapjespan. Voeg de ui, knoflook en paprika toe en bak tot ze zacht en geurig zijn, ongeveer 2-3 minuten.
Voeg de stukjes kip toe en bak tot ze goudbruin en gaar zijn.
Voeg de kerriepoeder toe aan de pan en bak het kort mee, ongeveer 1 minuut, om de smaken te laten ontwikkelen.
Schenk de kokosmelk, water en het kippenbouillonblokje erbij.
Breng het mengsel aan de kook en laat 8 minuten sudderen.
Voeg de ananasstukjes toe en laat nog 3 minuten sudderen.
Kook ondertussen de broccoli met een half groentebouillonblokje tot het beetgaar is, ongeveer 4-5 minuten. Giet af en zet apart.
Breng de kerriesaus op smaak met zout en peper.
Eetsmakelijk!
Trefwoord curry, kip kerrie