Recepten

Recepten

Weekmenu’s

Weekmenu

bakken

bakken

HOOFDGERECHTEN RECEPTEN

Zoete aardappelstamppot met snijbonen, Kees en gehaktballetjes.

Een zoete aardappelsalade met kaas en met heerlijke zoete, pittige gehaktballetjes met een jus van ui.

Zoete aardappelstamppot met snijbonen, Kees en gehaktballetjes.

Een zoete aardappelsalade met kaas en met heerlijke zoete, pittige gehaktballetjes met een jus van ui.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram snijbonen
  • 1 kilo zoete aardappelen
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 gram half om half gehakt
  • Verstegenmix Gehaktkruiden uitjes
  • 100 gram kaas (ik gebruik de variant op kaas: kees gerijpt van Keesmakers)
  • flinke scheut ketjap manis
  • 1 el mosterd
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 100 ml melk
  • 100 ml kookroom
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Schil en kook de aardappelen met het groentebouillonblokje gaar.
  • Kook de snijbonen beetgaar en zet opzij.
  • Giet de aardappelen af en stamp met 100 gram Kees (of meer, afhankelijk hoeveel smaak je eraan wilt hebben) en de melk tot een mooi puree. Proef en breng op smaak met zout en peper. 

Bereiding saus met vlees:

  • Meng het gehakt met de gehaktkruiden en draai hier kleine balletjes van.
  • Snijd de knoflook fijn en de uien in halve ringen.
  • Verhit een koekenpan met en scheut olijfolie en bak de gehaktballetjes 2 minuten aan. Voeg de ui en de knoflook toe en roer alles mooi samen. Vervolgens voeg je de paprikakruiden, chilipoede toe en meng alles goed samen. 
  • Laat alles mooi bakken voor 5 min. Voeg daarna ketjap manis en de mosterd toe. Meng alles goed samen en laat het even inkoken.
  • Giet vervolgens de kookroom toe en laat het rustig koken. Zorg dat je het niet te lang laat koken want kookroom kan schiften. De kookroom dient enkel opgewarmd te worden in de saus.
  • Roer voorzichtig de snijbonen door de zoete aardappelpuree en garneer met de saus en balletjes.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord stampot recepten, stamppot, zoete aardappelen

Dit recept is tot stand gekomen door een samenwerking met Keesmakers.nl

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle


Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.