Ga terug Email Link

Gele paprikasoep.

Een makkelijke & snelle soep en ideaal voor een lunch! De soep heeft een zachte milde smaak en het is weer eens wat anders!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang lunchgerecht, Soep, voorgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 3 gele paprika's
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 ml water
  • olijfolie
  • snuf kerriepoeder
  • peterselie

Instructies
 

  • Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Verhit wat olijfolie in een pannetje en bak de ui en knoflook met een snufje kerriepoeder glazig.
  • Snijd ondertussen de paprika in blokjes en voeg dit toe aan de pan.
  • Bak de paprika 5 minuten mee.
  • Voeg 250 ml water en een kippenbouillonblokje toe en laat dit voor 15 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep tot een mooie gladde soep. De soep te dik voor je? Voeg nog wat gekookt water toe.
  • Garneer de soep met wat peterselie.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord paprikasoep, soepen, vegetarisch, voorgerecht