Tomaat pastinaaksoep
Een iets wat zoetige soep en bomvol groente! Heerlijk met een broodje en smeersels.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
- 1 ui
- 3 knoflookteentjes
- 2 kleine pastinaken
- 600 gram romatomaten
- 1 liter water
- 1 groente bouillonblokje
- 70 gr tomatenpuree
- scheutje ketjap manis
- snuf tijm
- olijfolie
Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Was, schil en snijd de pastinaak in kleine stukjes.
Verhit een soeppan of een grote kookpan met wat olijfolie en bak de ui, knoflook en pastinaak voor 5 minuten.
Was en snijd ondertussen de romatomaten in kleine blokjes.
Voeg de tomatenpuree aan de soeppan en bak dit voor 2 minuten al roerend mee.
Voeg de tomatenblokjes toe en bak dit al roerend voor 5 minuten zachtjes mee.
Voeg het water, bouillonblokje, scheutje ketjap manis toe en kook dit voor ongeveer 15 minuten.
Pureer de soep tot een mooie gladde soep.
Garneer de soep met wat tijm.
Eetsmakelijk!
Trefwoord soep, soep recepten, tomaten pastinaaksoep, winter recepten