Ga terug Email Link

Pulled chicken met gegrilde paprika.

Een waanzinnig lekker broodje met sticky pulled chicken met gegrilde paprika.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht, kip&gevogelte, lunchgerecht
Porties 4 pistolets

Ingrediƫnten
  

  • 350 gram kipfilet
  • 1 kippen bouillonblokje
  • 1 rode ui
  • 4 Ā teentjes knoflook
  • 3 el tomatenpuree
  • 1 1/2 el paprikapoeder
  • 1 1/2 el uienpoeder
  • 1 el suiker
  • 3 el ketjap manis
  • 1 tl sambal oelek
  • 2 gegrilde paprika
  • scheut bouillon
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Zet een pan met water en kippen bouillonblokje op het vuur. Snijd de kipfilet in de lengte door de helft en kook dit in 10 minuten gaar.
  • Pel en snijd de ui fijn, pers de knoflook en bak dit glazig in een koekenpan met wat olijfolie.
  • Voeg de tomatenpuree, paprikakruiden, uienpoeder, suiker, ketjap manis toe en roer alles door elkaar en laat dit zachtjes pruttelen.
  • Snijd de gegrilde paprika in stukjes en voeg dit toe aan de pan.
  • Giet de kipfilet af maar bewaar nog wat bouillon. Laat de kip afkoelen en pluk de kip met 2 vorken uit elkaar, of mix de kip in de mixer in kleine stukjes. Voeg de kip toe aan de pan met wat sambal, peper en zout naar smaak en een scheut bouillon. Roer alles goed door en laat dit prutje afgedekt nog 10 minuten zachtjes stoven. De kip zal wat zachter worden. (hoe langer je het laat stoven hoe zachter de kip)
  • Serveer de broodjes met krulsla en pulled chicken.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord paprika, pulled chicken