Deze woknoedels zijn super smaakvol en bereid met kip en ketjap manis. Het is eigenlijk zo’n eenvoudig en simpel recept dat het gewoon niet kan mislukken!
Woknoedels met knoflook kip.
Ingrediënten
- 1 zak kant en klaar woknoedels van Conimex
- 1 ui
- 1 prei
- 4 teentjes knoflook
- 1 kipfilet
- 1 el 5 spices poeder
- 1 el honing
- 2 cm gember
- 2 el sojasaus
- 5 el ketjap manis
- olijfolie
Instructies
- Pel en snijd de ui in dunne ringen, snijd de knoflook en gember fijn en de kipfilet in kleine blokjes.
- Doe de kipfiletblokjes in een kom met 2 el ketjap manis, ½ el honing en de helft van de fijngesneden gember en knoflook. Laat dit in de koelkast 10 minuten intrekken.
- Snijd ondertussen 1 prei in dunne ringetjes.
- Schenk een halve eetlepel olijfolie in een wokpan en wok de ui met de overige knoflook en gember. Voeg na 2 minuten de kipfiletblokjes toe. Bak dit 5 minuten mee en voeg daarna de prei reepjes toe.
- Voeg na 3 minuten de Chinese 5 kruiden toe en roer dit goed door. Zet het vuur laag en voeg 3 el ketjap Manis en 2 el sojasaus toe en laat dit even lekker pruttelen.
- Voeg de woknoedels toe en wok dit nog 1 minuut mee. Roer alles lekker goed door. Proef of het goed op smaak is. Zo niet, dan voeg je nog wat extra ketjap manis toe.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
OEPS! Dank je wel voor de tip.
Heerlijk recept, echt genoten.
Wel mist de prei in de lijst van benodigdheden.