Een heerlijke witlofsalade met groente met Kees. Kees is een variant op kaas en kan prima door een goed gevulde witlofsalade met kerrie. Laat je verrassen!
Witlofsalade met ei en Kees.
Een witlofsalade met groente met Kees. Kees is een variant op kaas en kan prima door een goed gevulde witlofsalade met kerrie. Laat je verrassen!
Ingrediënten
- 3 stronken witlof
- 4 eieren
- 50 gram rozijnen
- 2 el yoghurt
- klein handje bieslook
- 6 augurken
- 1 el mayonaise
- 2 tl kerriepoeder
- 40 gram kaas ( ik gebruik de variant op kaas: Kees extra gerijpt van Keesmakers)
- peper
- zout
Instructies
- Kook de eieren 6 minuten hard. Spoel ze af onder de koude kraan. Pel ze en halveer ze.
- Verwijder de buitenste bladeren van de witlof, het kontje en het hart van de witlof. Snijd de witlof in dunne lange repen en leg het in een kom.
- Snijd de augurken en kaas (Kees) in kleine blokjes en hak de bieslook fijn. Verdeel dit samen met de eieren en de rozijnen over de witlofsalade.
- Meng de yogurt met de mayonaise en breng dit op smaak met kerriepoeder, peper en zout. Verdeel de dressing over de witlof salade met ei.
- Een heerlijke combi met frietjes!
- Eetsmakelijk!
Dit recept is tot stand gekomen door een samenwerking met Keesmakers.nl
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle
Leave a comment