Recepten

Recepten

Weekmenu’s

Weekmenu

bakken

bakken

HOOFDGERECHTEN RECEPTEN

Varkenshaas met gebakken venkel en krieltjes.

Een heerlijk fris gerecht met een goed stuk vlees en gebakken venkel.

Varkenshaas met gebakken venkel en krieltjes.

Een heerlijk fris gerecht met een goed stuk vlees en gebakken venkel.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gram kleine krieltjes
  • 2 grote stukken varkenshaas
  • kuipje kruidenboter
  • 2 venkels
  • 2 uien
  • 2 groene paprika's
  • 1 el venkelzaad
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Verhit 2/3 van de kruidenboter in een hapjespan en bak hier de krieltjes 15 minuten in.Schep afentoe om en voeg wat peper en zout toe. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter.
  • Snijd de varkenshaas in de lengte door de helft en gril het vlees in 15 minuten gaar. Keer regelmatig. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de venkelknollen en de ui in reepjes. Verhit wat olie in een pan en bak de venkel, ui en het venkelzaad in 8 minuten gaar. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd in reepjes. Voeg de paprika de laatste 4 minuten toe aan de venkel.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord gebakken venkel, varkenshaas, venkel

Recept van AH

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.