Recepten

Recepten

Weekmenu’s

Weekmenu

bakken

bakken

ALLE BLOGS BLOGS TOP 5

Top 5 Vegetarische gerechten.

Zin in een vegetarisch gerecht? Deze vijf vegetarische recepten zijn favoriet op Eten met Danielle.

#1 Romige tomatensoep.

Romige tomatensoep.

Zelf tomatensoep maken is erg makkelijk en nog gezond ook! Binnen 30 minuten op tafel.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, Soep
Porties 4 kommen

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 500 gram honingtomaten
  • 500 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • scheutje kookroom
  • olijfolie
  • snuf basilicum

Instructies
 

  • Pel en snijd de ui fijn en pers de knoflook. Zet een pan op het vuur en fruit de ui en knoflook voor 3 minuten aan in de olijfolie. Was en snijd de tomaten in stukken. Voeg de tomaten toe en bak deze 5 min mee. Voeg het water en groentebouillonblokje toe en laat nog 10 minuten koken.
  • Pureer nu alles met een staafmixer en laat de tomatensoep zachtjes nog 2 minuten doorkoken. Schenk wat kookroom door de soep.
  • Garneer de soep met wat verse basilicum.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord soep, soep recepten, tomatensoep

#2 Italiaanse plaattaart.

Italiaanse plaattaart.

Een heerlijk, gezond & makkelijk vegetarische plaattaart van bladerdeeg en verse groente.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht, lunchgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 rode ui
  • 1 rood paprika
  • 1/2 courgette
  • 60 gram creme fraiche
  • 1 el groene pesto (koro)
  • 1 mozzarella
  • snuf italiaanse kruiden
  • snuf knoflookkruiden
  • 1 eigeel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het verse bladerdeeg met het bakpapier uit op de bakplaat en vouw de randjes naar binnen.
  • Snijd de courgette in dunne plakjes, de ui in halve ringen en paprika in dunne reepjes.
  • Meng de creme fraiche met de pesto samen en smeer de plaattaart hier mee in.
  • Beleg de plaattaart met de plakjes courgette, ui ringen en reepjes paprika. Breek de mozzarella in stukjes en verdeel over de pizza heen.
  • Bestrooi met wat Italiaanse kruiden en de knoflookzout.
  • Smeer de randjes in met eigeel.
  • Bak de plaattaart 25 á 30 minuten .
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord plaattaart, vegetarisch

#3 Gemarineerde aardappeltjes met parmezaanse kaas.

Gemarineerde aardappeltjes met parmezaanse kaas.

Laten we vanavond eens lekker makkelijk en gezond doen! Wat dacht je van gebakken aardappeltjes met parmezaanse kaas, champignons, paprika & sperziebonen. Heerlijk met eventueel een tartaartje of stukje kip. Een gerecht voor groot en klein!
4 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 35 min
Totale tijd 40 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 125 gram sperziebonen
  • 150 gram champignons
  • 1/2 rood paprika
  • 40 gram parmezaanse kaas
  • 2 tl tijm
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • scheutje ketjap manis
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de aardappelen en snijd in kleine stukjes. Kook de aardappelen 10 minuten beetgaar en giet af.
  • Meng in een kom de aardappelen met een scheutje olijfolie, knoflookpoeder, kerriepoeder en tijm en bak ze op een bakplaat bekleed met bakpapier ongeveer 25 minuten in de oven. Bestrooi de laatste 10 minuten de aardappeltjes met wat parmezaanse kaas.
  • Was en snijd de paprika in grove stukken.
  • Maak de champignons schoon en snijd in kwarten.
  • Verwijder de puntjes van de sperziebonen en kook de bonen met wat zout beetgaar in 8 minuten.
  • Bak ondertussen de paprika met wat olijfolie.
  • Bak in een koekenpan de champignons met wat olijfolie en snuf knoflookzout. Besprenkel met wat ketjap manis, peper en zout en bak de champignons op laag vuur voor 5 minuten.
  • Verdeel de aardappeltjes op je bord en garneer met de sperziebonen, champignons en paprika.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord aardappeltjes, gebakken aardappelen, groente

#4 Spaghetti met vegetarische balletjes.

Spaghetti met vegetarische balletjes.

Een lekker en gezond pasta gerecht met paprika en vegetarische jackfruit balletjes. Binnen 25 minuten op tafel!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gr volkoren spaghetti
  • 10 zwarte olijven
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode paprika's
  • 1 pakje vegetarische jackfruit balletjes
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 100 gr gepelde tomaten uit blik
  • geraspte kaas
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af.
  • Snijd de paprika’s en ui in reepjes, pers de knoflook fijn en haal de olijven uit de blik.
  • Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak de vegetarische balletjes met de paprika, ui en knoflook. Voeg na 5 minuten de gepelde tomaten ( plat drukken met lepel ) en de Italiaanse kruiden toe en laat dit even zachtjes pruttelen. Voeg eventueel wat peper en zout naar smaak toe.
  • Verdeel de spaghetti over de borden en schep er paprika ui en gehaktballetjes met de olijven erop. Garneer met wat geraspte kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord pasta recepten, spaghetti, vegan, vegetarisch

#5 Aubergine stoofschotel.

Aubergine stoofschotel.

Zin in een lekker vegetarisch hoofdgerecht met aubergines? Dan kan je dit zeker eens maken! Het is makkelijk te maken en snel klaar. Heerlijk met couscous of rijst.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 aubergine
  • 1 el komijnzaad
  • 1 el kaneel
  • 1 el italiaanse kruiden
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 tomaten
  • klein blikje tomatenpuree
  • klein blikje kikkererwten
  • 2 tl roze harissa
  • 2 el granaatappelpitjes
  • 2 tl citroensap
  • 40 ml water
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • snuf bladpeterselie
  • snuf munt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken. Halveer deze stukken door de helft zodat je kleinere stukjes krijgt.
  • Meng de komijnzaad en olijfolie in een kom en marineer de aubergine hier in. Leg de aubergine stukjes op de bakplaat. Verwarm de aubergine 20 minuten in de oven en draai het na 10 minuten even om.
  • Maak ondertussen de saus. Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg de tomaten en de kikkererwten toe en bak dit 5 minuten mee.
  • Voeg de tomatenpuree, harissa, granaatappelpitjes en het water toe en roer alles goed door elkaar. Zet het vuur laag en dek de pan af met een deksel en laat dit zachtjes pruttelen. Als de aubergine gaar is kan je dit aan de saus toevoegen.
  • Roer alles zachtjes door, voeg 1 el kaneel en 1 el Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak en de citroensap door en laat dit zachtjes nog 2 minuten doorpruttelen. Tot slot nog wat pepterselie en fijngesneden munt over de aubergineschotel en serveer dit warm met wat couscous of rijst.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord aubergine, stoofschotel

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.