Zin in een vegetarisch gerecht? Deze vijf vegetarische recepten zijn favoriet op Eten met Danielle.
#1 Romige tomatensoep.
Romige tomatensoep.
Ingrediënten
- 500 gram honingtomaten
- 1 groente bouillonblokje
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 500 ml water
- scheutje kookroom
- snuf basilicum
- olijfolie
Instructies
- Pel en snijd de ui fijn en pers de knoflook. Zet een pan op het vuur en fruit de ui en knoflook voor 3 minuten aan in de olijfolie.
- Was en snijd de tomaten in stukken. Voeg de tomaten toe en bak deze 5 min mee.
- Voeg het water en het groente bouillonblokje toe en laat nog 10 minuten zachtjes koken.
- Pureer nu alles met een staafmixer en roer een snuf basilicum doorheen. Schenk wat kookroom door de soep.
- Eetsmakelijk!
#2 Italiaanse plaattaart.
Italiaanse plaattaart.
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 1 rode ui
- 1 rood paprika
- ½ courgette
- 60 gram creme fraiche
- 1 el groene pesto (KoRo)
- 1 mozzarella
- snuf italiaanse kruiden
- snuf knoflookzout
- 1 ei
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit op de bakplaat en vouw de randjes naar binnen. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg.
- Snijd de courgette in dunne plakjes, de ui in halve ringen en paprika in dunne reepjes.
- Meng de creme fraiche met de pesto samen en smeer de plaattaart hier mee in.
- Beleg de plaattaart met de plakjes courgette, ui en reepjes paprika. Breek de mozzarella in stukjes en verdeel over de pizza heen.
- Bestrooi met wat Italiaanse kruiden en de knoflookzout.
- Smeer de randjes in met eigeel.
- Bak de plaattaart 20 á 35 minuten.
- Eetsmakelijk!
#3 Gemarineerde aardappeltjes met parmezaanse kaas.
Gemarineerde aardappeltjes met parmezaanse kaas.
Ingrediënten
- 500 gram kruimige aardappelen
- 125 gram sperziebonen
- 150 gram champignons
- 1/2 rood paprika
- 40 gram parmezaanse kaas
- 2 tl tijm
- 2 tl kerriepoeder
- 2 tl knoflookpoeder
- scheutje ketjap manis
- zout
- peper
- olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de aardappelen en snijd in kleine stukjes. Kook de aardappelen 10 minuten beetgaar en giet af.
- Meng in een kom de aardappelen met een scheutje olijfolie, knoflookpoeder, kerriepoeder en tijm en bak ze op een bakplaat bekleed met bakpapier ongeveer 25 minuten in de oven. Bestrooi de laatste 10 minuten de aardappeltjes met wat parmezaanse kaas.
- Was en snijd de paprika in grove stukken.
- Maak de champignons schoon en snijd in kwarten.
- Verwijder de puntjes van de sperziebonen en kook de bonen met wat zout beetgaar in 8 minuten.
- Bak ondertussen de paprika met wat olijfolie.
- Bak in een koekenpan de champignons met wat olijfolie en snuf knoflookzout. Besprenkel met wat ketjap manis, peper en zout en bak de champignons op laag vuur voor 5 minuten.
- Verdeel de aardappeltjes op je bord en garneer met de sperziebonen, champignons en paprika.
- Eetsmakelijk!
#4 Spaghetti met vegetarische balletjes.
Spaghetti met vegetarische balletjes.
Ingrediënten
- 150 gr volkoren spaghetti
- 10 zwarte olijven
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode paprika's
- 1 pakje Jackfruit balletjes (Rootzz of Nature)
- 1 el Italiaanse kruiden
- 100 gr gepelde tomaten uit blik
- geraspte kaas
- olijfolie
Instructies
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de paprika’s en ui in reepjes, pers de knoflook fijn en haal de olijven uit de blik.
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de vegetarische balletjes met de paprika, ui en knoflook. Voeg na 5 minuten de gepelde tomaten (plat drukken met lepel) en de Italiaanse kruiden toe en laat dit even zachtjes pruttelen. Voeg eventueel wat peper en zout naar smaak toe.
- Verdeel de spaghetti over de borden en garneer met de paprika, ui en gehaktballetjes met de olijven erop.
- Bestrooit eventueel nog met wat geraspte kaas.
- Eetsmakelijk!
#5 Aubergine stoofschotel.
Aubergine stoofschotel.
Ingrediënten
- 2 aubergine
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 3 tomaten
- klein blikje kikkererwten
- klein blikje tomatenpuree
- 1 el komijnzaad
- 1 el kaneel
- 1 el italiaanse kruiden
- 2 tl roze harissa
- 2 el granaatappelpitjes
- 2 tl citroensap
- 40 ml water
- snuf bladpeterselie
- snuf munt
- peper
- zout
- olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in blokjes.
- Meng de komijnzaad en olijfolie in een kom en marineer de aubergine hier mee. Leg de aubergine stukjes op de bakplaat. Bak de aubergine 20 minuten in de oven en draai het na 10 minuten even om.
- Maak ondertussen de saus. Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook glazig. Voeg de tomaten en de kikkererwten toe en bak dit 5 minuten mee.
- Voeg de tomatenpuree, harissa, granaatappelpitjes en het water toe en roer alles goed door elkaar. Zet het vuur laag en dek de pan af met een deksel en laat dit zachtjes pruttelen. Als de aubergine gaar is kan je dit aan de saus toevoegen.
- Roer alles zachtjes door, voeg 1 el kaneel en 1 el Italiaanse kruiden, peper en zout naar smaak en de citroensap door en laat dit zachtjes nog 2 minuten doorpruttelen. Tot slot nog wat pepterselie en fijngesneden munt over de aubergineschotel en serveer dit warm met wat couscous of rijst.
- Eetsmakelijk!