Top 5 pasta recepten.

Ook zo dol op pasta? Ik heb voor jullie de 5 lekkerste pastagerechten van Eten met Danielle.

#1 Romige paprika pasta met broccoli, kip en katenspek.

Romige paprika pasta met broccoli, kip en katenspek.

Zin in een romige pasta? Dan kan je zeker dit recept eens proberen! Een romige saus gevuld met broccoli, katenspek en kip. Een lekker en simpel recept die je snel op tafel hebt.
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram pasta naar keuze
  • 2 kipfilets
  • 1 ui
  • 1 stronk broccoli
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • ½ tl chilivlokken
  • 200 gr katenspek
  • 200 ml slagroom (of kookroom)
  • 1 zakje Parrano snippers
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Snijd ondertussen de broccoli in hele kleine roosjes. (Het moet tijdens het bakken lekker beetgaar worden. Zijn de roosjes te groot dan blijven ze te hard) Schil de stronk en snijd in hele kleine stukjes.
  • Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de plakjes katenspek in stukken, de zongedroogde tomaten klein en de kipfilet in kleine blokjes.
  • Marineer de kipfilet met 1 el knoflookpoeder en 1 el paprikapoeder met een scheutje olijfolie. Zet even apart.
  • Verwarm in een wok een scheut olijfolie en bak de ui, de knoflook met de spek. Voeg na 5 minuten de kipfiletblokjes, zongedroogde tomaatjes en de broccoli roosjes toe. Bak dit mee tot de kip gaar is.
  • Voeg de slagroom, 1 el paprikapoeder, ½ tl chilivlokken (voor de kids kan je dit weg laten) toe en laat dit een aantal minuten met een deksel op de pan pruttelen. Roer de parrano snippers er doorheen en als dit gesmolten is kan je de pasta door de romige saus roeren.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord broccoli, kindvriendelijkerecepten, kip kerrie, makkelijke recepten, pasta met kip, pasta recepten, romige pasta, simpele recepten

#2 Macaroni.

Macaroni met tomatensaus.

Een gezond macaroni recept met een saus vol met groente. Snel klaar en snel op!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram volkoren macaroni
  • 1 gele ui
  • 1 winterpeen
  • 1 stengel bleekselderij
  • 500 gram tomaten
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 groente bouillonblokje
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 rood paprika
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 el italiaanse kruiden
  • snuf peper
  • snuf zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
  • Pel en snipper de gele ui. Was en schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Was de bleekselderij en snijd in kleine blokjes. (ik hak alles zelf in een keukenmachine.)
  • Snijd de tomaten in kleine stukjes.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de gele ui, wortel en bleekselderij voor 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en laat deze ook even zachtjes meebakken terwijl je goed blijft roeren.
  • Voeg de tomaten toe en verkruimel een groente bouillonblokje boven de pan.
  • Laat de saus 20 minuten zachtjes pruttelen en pureer dit tot een mooie saus.
  • Snijd de knoflook fijn. Pel en snipper de rode ui en snijd de paprika in stukjes.
  • Bak het gehakt rul in een wokpan. Voeg wat peper, zout en wat Italiaanse kruiden toe en roer het gehakt door de saus heen.
  • Fruit nu de rode ui, knoflook en paprika aan.
  • Roer de macaroni en de ui, knoflook en paprika mengsel door de saus heen met 1 tl sambal.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord gezond, macaroni, pasta, projectgezond

#3 Pasta met venkel & aubergine.

Pasta met venkel en aubergine.

Een heerlijke romige pasta met venkel en aubergine. Een makkelijk recept en snel klaar.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 350 gram penne
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 kleine venkel
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 200 gram gekruid kipgehakt
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 groente bouillonblokje
  • 200 ml kookroom
  • 1 zakje parrano snippers
  • snuf italiaanse kruiden
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. 
  • Pel en snijd de ui fijn, snijd de knoflook fijn en de venkel en aubergine in kleine blokjes. Snijd de zongedroogde tomaatjes grof in stukken.
  • Verhit wat olijfolie in een wokpan en rul het kipgehakt. Na 3 minuten voeg je de ui en knoflook toe en bak dit glazig mee. Voeg na 5 minuten de venkel, aubergine en de tomaten toe en bak dit ook mee.
  • Voeg na 5 minuten de paprikapoeder toe en verkruimel het bouillonblokje boven de wok. Schenk de kookroom bij en roer dit alles goed door. De saus gaat nu al dikker worden.
  • Roer de kaas door de saus. Zodra dit gesmolten is voeg je de pasta toe en roer dit door de saus. (Eventueel kan je nog wat zout en peper naar smaak toevoegen.)
  • Bestrooi de pasta met italiaanse kruiden en serveer de pasta gelijk, want de saus is nu nog lekker smeuiig!
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord aubergine, pasta gerechten, venkel

#4 Knoflookpasta met knoflook kip.

Knoflookpasta met knoflookkip.

Gek op knoflook? En weet je zeker dat je morgen niet naar de tandarts moet? Dan kan je dit recept zeker maken! Een echt recept voor de echte knoflook liefhebbers!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, kip&gevogelte
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram spaghetti
  • 2 el olijfolie
  • 1 groente bouillonblokje
  • 8 teentjes knoflook
  • 1 kipfilet
  • 3 el ketjap manis
  • 1 el sojasaus
  • ½ el paprikapoeder
  • 1 lente uitje
  • parmezaanse kaas
  • zout

Instructies
 

  • Kook de spaghetti met een groente bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes en marineer de kip met 2 geperste knoflookteentjes en 1 el ketjap manis. 
  • Verhit een koekenpan met olijfolie en bak hierin de kipfiletblokjes 5 minuten aan en voeg daarna de rest van de fijngesneden knoflook teentjes toe. Zorg dat het vuur nu op een lage stand staat zodat de knoflook niet verbrand! Laat dit 3 minuten zachtjes bakken. (wel blijven roeren )
  • Schenk de ketjap manis en sojasaus bij. Roer alles samen en breng het op smaak met eventueel zout.
  • Giet de pasta af maar bewaar 50 ml kookvocht en voeg dit toe aan de saus.
  • Roer de spaghetti door de saus en meng alles goed samen tot een heerlijke pasta.
  • Voeg de paprikapoeder en een handje Parmezaanse kaas erbij en roer alles goed samen. Proef en kijk of de smaken naar je zin zijn.
  • Serveer de pasta met de lente uitjes en extra Parmezaanse kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord knoflookpasta, pasta, pasta met kip

#5 Pasta met venkel, spinazie en kipgehakt.

Pasta met venkel, spinazie en kipgehakt.

Een super lekker gerecht met een romige pastasaus gevuld met gekruid kipgehakt, venkel en spinazie. Makkelijk om te maken en snel klaar.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram pasta naar keuze
  • 1 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 venkel
  • 300 gram kipgehakt
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • el paprikapoeder
  • 300 gram spinazie
  • 200 ml slagroom
  • 60 gram geraspte parmezaanse kaas
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de pasta met het groente bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwijder de harde kern van de venkel en snijd de venkel in kleine blokjes.
  • Verhit wat olijfolie in een wok en rul het kipgehak met de Italiaanse kruiden en paprikapoeder in 3 minuten. Voeg de ui, knoflook en venkel toe en bak 5 minuten mee.
  • Voeg de spinazie toe en laat het al roerende slinken. Voeg de slagroom en de helft van de geraspte parmezaanse kaas toe en roer goed door.
  • Roer de pasta door de saus en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
  • Garneer met wat geraspte parmezaanse kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord pasta, pastarecepten, spinazie, venkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2023 | Danielle Westdijk