Recepten

Recepten

Weekmenu’s

Weekmenu

bakken

bakken

ALLE BLOGS BLOGS TOP 5

Top 5 pasta recepten.

Ook zo dol op pasta? Ik heb voor jullie de 5 lekkerste pastagerechten van Eten met Danielle.

#1 Romige paprika pasta met broccoli, kip en katenspek.

Romige paprika pasta met broccoli, kip en katenspek.

Dol op romige pasta gerechten? Dan kan je zeker dit recept eens proberen! Een romige saus gevuld met broccoli, katenspek en kip. Een lekker en simpel recept die je snel op tafel hebt.
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram pasta naar keuze
  • 2 kipfilets
  • 1 grote ui
  • 1 stronk broccoli
  • 10 zongedroogde tomaten
  • 3  teentjes knoflook
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 200 gr katenspek
  • 250 ml slagroom (of light kookroom voor gezonde versie)
  • 1 zakje Parrano snippers
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de broccoli in hele kleine roosjes. ( Het moet tijdens het bakken een lekker beetgaar worden. Zijn de roosjes te groot dan blijven ze te hard.) Schil de stronk en snijd in hele kleine stukjes.
  • Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de plakjes katenspek in stukken, de zongedroogde tomaten klein en de kipfilet in kleine blokjes.
  • Marineer de kipfilet met 1 el knoflookpoeder en 1 el paprikapoeder met een scheutje olijfolie. Roer dit goed en zet even apart.
  • Verwarm in een wok een scheut olijfolie en bak de ui, de knoflook met de spek. Voeg na 5 minuten de kipfiletblokjes, zongedroogde tomaatjes en de broccoli roosjes toe. Bak dit mee tot de kip gaar is.
  • Voeg de slagroom, 1 el paprikapoeder, 1/2 tl chilivlokken (voor de kids kan je dit weg laten) toe en laat dit 2 minuten pruttelen. Roer de parrano snippers er doorheen en als dit gesmolten is kan je de pasta door de romige saus roeren.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord broccoli, kindvriendelijkerecepten, kip kerrie, makkelijke recepten, pasta met kip, pasta recepten, romige pasta, simpele recepten

#2 Macaroni.

Macaroni met tomatensaus.

Een gezond macaroni recept met een saus vol met groente. Snel klaar en snel op!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 240 gram volkoren macaroni
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 gele ui
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 winterpeen
  • 1 stengel bleekselderij
  • 500 gram tomaten
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 groentebouillonblokje
  • olijfolie
  • snuf peper
  • snuf zout
  • 1 el italiaanse kruiden

Instructies
 

  • Pel en snipper de gele ui. Was en schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Was de bleekselderij, en snijd in kleine blokjes. (ik doe alles in een keukenmachine malen)
  • Snijd de tomaten in kleine stukjes.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de ui, wortel en bleekselderij voor 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en laat deze ook even zachtjes meebakken terwijl je goed blijft roeren.
  • Voeg de tomaten toe en verkruimel een groentebouillonblokje boven de pan.
  • Laat de saus 20 minuten zachtjes pruttelen. Maak de saus op smaak met peper en zout.(en eventueel knoflookzout) Na 20 minuten pureer je dit tot een mooie tomatensaus.
  • Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de knoflook fijn. Pel en snipper de rode ui en snijd de paprika in grove stukken. Bak het gehakt rul in een wokpan. Voeg wat peper, zout en wat Italiaanse kruiden toe. Zet het gehakt even apart.
  • Fruit de ui en knoflook aan. Voeg na enkele minuten de paprika toe en laat deze zo’n vijf minuten meebakken.
  • Voeg het gehakt toe aan de tomatensaus. Doe 1 tl sambal oelek bij. Giet de macaroni af en roer dit door de saus.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord gezond, macaroni, pasta, projectgezond

#3 Pasta met venkel & aubergine.

Pasta met venkel en aubergine.

Een heerlijke romige pasta met venkel en aubergine. Een makkelijk recept en snel klaar.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 350 gram penne
  • 1 ui
  • 1 grafftiaubergine ( of gewone )
  • 4 teentjes knoflook
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • 1 kleine venkel
  • 200 gram gekruid kipgehakt
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 el paprikapoeder
  • 200 ml slagroom
  • 1 zakje parrano snippers
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • snuf italiaanse kruiden

Instructies
 

  • Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. 
  • Pel en snijd de ui fijn, snijd de knoflook fijn en de venkel en aubergine in kleine blokjes. Snijd de zongedroogde tomaatjes grof in stukken.
  • Verhit wat olijfolie in een wokpan en rul het kipgehakt. Na 3 minuten voeg je de ui en knoflook toe en bak dit glazig mee. Voeg na 5 minuten de venkel, aubergine en de tomaten toe en bak dit goed mee.
  • Voeg na 5 minuten de paprikapoeder toe en verkruimel het bouillonblokje boven de wok. Schenk de slagroom bij en roer dit alles goed door. De saus gaat nu al dikker worden.
  • Roer de kaas door de saus. Zodra dit gesmolten is voeg je de pasta toe en roer dit door de saus. (Eventueel kan je nog wat zout en peper naar smaak toevoegen.)
  • Bestrooi de pasta met italiaanse kruiden en serveer de pasta gelijk, want de saus is nu nog lekker smeuiig!
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord aubergine, pasta gerechten, venkel

#4 Knoflookpasta met knoflook kip.

Knoflookpasta met knoflookkip.

Mocht je zeker weten dat je de volgende dag geen afspraken hebt staan dan kan je dit gerecht zeker eens maken!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht, kip&gevogelte
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram spelt spaghetti
  • 2 el olijfolie
  • 1 groentebouillonblokje
  • 10 teentjes knoflook
  • 2 stuks kipfilets
  • 6 el ketjap manis
  • 2 el sojasaus
  • 1 el paprikapoeder
  • parmezaanse kaas
  • 2 handen lente uitjes
  • zout

Instructies
 

  • Kook de spaghetti met een groentebouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes en marineer de kip met 3 fijngesneden knoflookteentjes en 2 el ketjap manis. 
  • Verhit een koekenpan met olijfolie en bak hierin de kipfiletblokjes 5 minuten aan en voeg daarna de rest van de fijngesneden knoflook teentjes toe. Zorg dat het vuur nu op een lage stand staat zodat de knoflook niet verbrand! Laat dit 3 minuten zachtjes bakken. ( wel blijven roeren )
  • Giet de ketjap manis en sojasaus bij. Roer alles samen en breng het op smaak met eventueel zout.
  • Giet de pasta af maar bewaar 50 ml kookvocht en voeg dit toe aan de saus.
  • Roer de spaghetti door de saus en meng alles goed samen tot een heerlijke smeuïge pasta.
  • Voeg de paprikapoeder en een handje Parmezaanse kaas erbij en roer alles goed samen. Proef en kijk of de smaken naar je zin zijn.
  • Serveer de pasta met de lente uitjes en extra Parmezaanse kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord knoflookpasta, pasta, pasta met kip

#5 Pasta met venkel, spinazie en kipgehakt.

Pasta met venkel, spinazie en kipgehakt.

Een super lekker gerecht met een romige pastasaus gevuld met gekruid kipgehakt, venkel en spinazie. Makkelijk om te maken en snel klaar.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 350 gram pasta naar keuze
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 venkel
  • 300 gram gekruid kipgehakt
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 300 gram spinazie
  • 250 ml slagroom
  • 100 gram geraspte kaas
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Kook de pasta met het groentebouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking .
  • Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwijder de harde kern van de venkel en snijd de venkel in kleine blokjes.
  • Verhit wat olijfolie in een wok en rul het kipgehak met de Italiaanse kruiden en paprikapoeder in 3 minuten. Voeg de ui, knoflook en venkel toe en bak 5 minuten mee.
  • Voeg de spinazie toe en laat het al roerende slinken. Voeg de slagroom en de helft van de geraspte kaas toe en roer goed door. Voeg de pasta toe, breng verder op smaak met peper en zout en verhit nog 1 minuut.
  • Garneer met de overige kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord pasta, pastarecepten, spinazie, venkel
Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.