Top 5 pasta recepten.

Vandaag deel ik de 5 populairste pastarecepten van de afgelopen periode met jullie. Heb je nog geen idee wat je de komende tijd kunt gaan eten? Neem dan zeker even een kijkje in dit overzicht..

#1 Romige paprika pasta met broccoli, kip en katenspek.

Romige paprika pasta met broccoli, kip en katenspek.

Zin in een romige pasta? Dan kan je zeker dit recept eens proberen! Een romige saus gevuld met broccoli, katenspek en kip. Een lekker en simpel recept die je snel op tafel hebt.
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram pasta naar keuze (bijvoorbeeld penne of fusilli)
  • 2 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 1 stronk broccoli, in roosjes verdeeld
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 4-6 zongedroogde tomaten, in stukjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • ½ tl chilivlokken (naar smaak)
  • 5 plakjes katenspek, in stukjes gesneden
  • 150 ml slagroom of kookroom
  • parmezaanse kaas, geraspt
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan met gezouten water tot deze al dente is. Giet af en zet apart.
  • Breng een andere pan met gezouten water aan de kook en blancheer de broccoliroosjes 3-4 minuten tot ze helder groen en beetgaar zijn. Giet af en zet apart.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de stukjes katenspek toe en bak ze krokant. Haal ze uit de pan en zet apart.
  • Voeg de kipblokjes toe aan dezelfde pan en bak ze goudbruin en gaar. Haal de kip uit de pan en zet apart.
  • Voeg de fijngesnipperde ui toe aan de pan en fruit deze tot hij glazig is, ongeveer 3-4 minuten.
  • Voeg de fijngehakte knoflook, zongedroogde tomaten, paprikapoeder, knoflookpoeder en chilivlokken toe. Bak nog 1-2 minuten tot alles geurig is.
  • Voeg de slagroom of kookroom toe aan de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het 2-3 minuten sudderen totdat de saus iets is ingedikt.
  • Voeg de gebakken kip, krokante katenspek en geblancheerde broccoli toe aan de saus. Roer alles goed door elkaar en laat het nog een paar minuten op laag vuur doorwarmen.
  • Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en meng alles goed door elkaar zodat de pasta bedekt is met de romige saus.
  • Breng op smaak met zout en peper en garneer met lekker veel parmezaanse kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord broccoli, kindvriendelijkerecepten, kip kerrie, makkelijke recepten, pasta met kip, pasta recepten, romige pasta, simpele recepten

#2 Macaroni.

Macaroni met tomatensaus.

Een gezond macaroni recept met een saus vol met groente. Snel klaar en snel op!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram volkoren macaroni
  • 1 gele ui
  • 1 winterpeen
  • 1 stengel bleekselderij
  • 500 gram tomaten
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 groente bouillonblokje
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 rood paprika
  • 300 gram mager rundergehakt
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 el italiaanse kruiden
  • snuf peper
  • snuf zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
  • Pel en snipper de gele ui. Was en schil de winterpeen en snijd in kleine blokjes. Was de bleekselderij en snijd in kleine blokjes. (ik hak alles zelf in een keukenmachine.)
  • Snijd de tomaten in kleine stukjes.
  • Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de gele ui, wortel en bleekselderij voor 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en laat deze ook even zachtjes meebakken terwijl je goed blijft roeren.
  • Voeg de tomaten toe en verkruimel een groente bouillonblokje boven de pan.
  • Laat de saus 20 minuten zachtjes pruttelen en pureer dit tot een mooie saus.
  • Snijd de knoflook fijn. Pel en snipper de rode ui en snijd de paprika in stukjes.
  • Bak het gehakt rul in een wokpan. Voeg wat peper, zout en wat Italiaanse kruiden toe en roer het gehakt door de saus heen.
  • Fruit nu de rode ui, knoflook en paprika aan.
  • Roer de macaroni en de ui, knoflook en paprika mengsel door de saus heen met 1 tl sambal.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord gezond, macaroni, pasta, projectgezond

#3 Pasta met venkel & aubergine.

Pasta met venkel en aubergine.

Een heerlijke romige pasta met venkel en aubergine. Een makkelijk recept en snel klaar.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 350 gram penne
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 kleine venkel
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 200 gram gekruid kipgehakt
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 groente bouillonblokje
  • 200 ml kookroom
  • 1 zakje parrano snippers
  • snuf italiaanse kruiden
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. 
  • Pel en snijd de ui fijn, snijd de knoflook fijn en de venkel en aubergine in kleine blokjes. Snijd de zongedroogde tomaatjes grof in stukken.
  • Verhit wat olijfolie in een wokpan en rul het kipgehakt. Na 3 minuten voeg je de ui en knoflook toe en bak dit glazig mee. Voeg na 5 minuten de venkel, aubergine en de tomaten toe en bak dit ook mee.
  • Voeg na 5 minuten de paprikapoeder toe en verkruimel het bouillonblokje boven de wok. Schenk de kookroom bij en roer dit alles goed door. De saus gaat nu al dikker worden.
  • Roer de kaas door de saus. Zodra dit gesmolten is voeg je de pasta toe en roer dit door de saus. (Eventueel kan je nog wat zout en peper naar smaak toevoegen.)
  • Bestrooi de pasta met italiaanse kruiden en serveer de pasta gelijk, want de saus is nu nog lekker smeuiig!
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord aubergine, pasta gerechten, venkel

#4 Knoflookpasta met knoflook kip.

Knoflookpasta met knoflookkip.

Gek op knoflook? En weet je zeker dat je morgen niet naar de tandarts moet? Dan kan je dit recept zeker maken! Een echt recept voor de echte knoflook liefhebbers!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, kip&gevogelte
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gram spaghetti
  • 2 el olijfolie
  • 1 groente bouillonblokje
  • 8 teentjes knoflook
  • 1 kipfilet
  • 3 el ketjap manis
  • 1 el sojasaus
  • ½ el paprikapoeder
  • 1 lente uitje
  • parmezaanse kaas
  • zout

Instructies
 

  • Kook de spaghetti met een groente bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Snijd de kipfilet in kleine blokjes en marineer de kip met 2 geperste knoflookteentjes en 1 el ketjap manis. 
  • Verhit een koekenpan met olijfolie en bak hierin de kipfiletblokjes 5 minuten aan en voeg daarna de rest van de fijngesneden knoflook teentjes toe. Zorg dat het vuur nu op een lage stand staat zodat de knoflook niet verbrand! Laat dit 3 minuten zachtjes bakken. (wel blijven roeren )
  • Schenk de ketjap manis en sojasaus bij. Roer alles samen en breng het op smaak met eventueel zout.
  • Giet de pasta af maar bewaar 50 ml kookvocht en voeg dit toe aan de saus.
  • Roer de spaghetti door de saus en meng alles goed samen tot een heerlijke pasta.
  • Voeg de paprikapoeder en een handje Parmezaanse kaas erbij en roer alles goed samen. Proef en kijk of de smaken naar je zin zijn.
  • Serveer de pasta met de lente uitjes en extra Parmezaanse kaas.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord knoflookpasta, pasta, pasta met kip

#5 Pasta met venkel, spinazie en kipgehakt.

Pasta met venkel, spinazie en kipgehakt.

Een super lekker gerecht met een romige pastasaus gevuld met gekruid kipgehakt, venkel en spinazie. Makkelijk om te maken en snel klaar.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gram pasta naar keuze
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 venkelknol, in dunne plakjes gesneden
  • 300 gram kipgehakt
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • el paprikapoeder
  • 300 gram spinazie, gewassen en grof gehakt
  • 200 ml slagroom
  • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Breng een grote pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet opzij.
  • Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze glazig.
  • Voeg de dun gesneden venkel toe aan de pan en bak deze mee tot ze iets zachter worden, ongeveer 5-7 minuten.
  • Voeg de spinazie toe aan de pan en laat deze slinken terwijl je alles voorzichtig door elkaar roert.
  • Verkruimel het groentebouillonblokje over het mengsel en giet de slagroom erbij. Laat het geheel zachtjes pruttelen tot de saus iets dikker wordt, ongeveer 5-7 minuten.
  • Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en meng alles goed door elkaar.
  • Bestrooi de pasta met geraspte Parmezaanse kaas en laat deze smelten in de warme pasta.
  • Proef en breng indien nodig verder op smaak met zout en peper.
  • Serveer de pasta met venkel, spinazie en kipgehakt direct, eventueel met extra Parmezaanse kaas aan tafel. Geniet ervan!
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord pasta, pastarecepten, spinazie, venkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Eten met Danielle | 2024 | KvK 80399908 | BTW NL003440855B16 | TEL 06 41 14 91 39