Recepten

Recepten

Weekmenu’s

Weekmenu’s

bakken

bakken

BAKKEN CAKE, CUPCAKES & KOEKJES RECEPTEN

Suikervrije sinaasappelcake.

Ook zo zin in een lekkere frisse cake en zin om gezond te zondigen? Met wat aantal ingrediënten heb je een heerlijke cake met een volle smaak van verse sinaasappelen.

Suikervrije sinaasappelcake.

Ook zo zin in een lekkere frisse cake en zin om gezond te zondigen? Met wat aantal ingrediënten heb je een heerlijke cake met een volle smaak van verse sinaasappelen.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 40 min
Gang Koek & Gebak
Porties 12 plakjes

Ingrediënten
  

  • 3 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker (kan vervangen worden door Stevia of vanille extract)
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 150 ml yoghurt
  • 1 rasp sinaasappel
  • 1 1/2 sap sinaasappels
  • 190 gr bloem
  • 1 el abrikozenjam light
  • kokosrasp

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 175 graden.
  • Klop de eieren, vanillesuiker en zout zodat het beslag schuimig gaat worden. Ondertussen rasp je een sinaasappel.
  • Voeg de zonnebloemolie, yoghurt, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, bloem en bakpoeder toe en mix dit tot een mooi beslag!
  • Pak een bakblik en bekleed met bakpapier. Giet het beslag hierin en zet in de oven voor 30 minuten. ( prik met een prikker in de cake om te kijken of het gaar is. ) Bij een vochtige prikker nog even een aantal minuten langer in de oven. (Elk oven is verschillend.)
  • Als de cake gaar is uit de oven halen, even af laten koelen en dan kan je met een kwastje de abrikozenjam uitsmeren. Bestrooi met kokosrasp en geniet ervan!
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord sinaasappelcake, suikervrije cake

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

Rating recept




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.