Suiker-kaneel muffins.

Zin in iets zoetigs? Dan zijn deze muffins wat voor jou. De combinatie suiker en kaneel is altijd goed maar deze muffins zijn zo lekker dat je het niet bij 1 kan laten. Makkelijk om te maken en snel klaar.

Suiker-kaneel muffins.

Zin in iets zoetigs? Dan zijn deze muffins wat voor jou. De combinatie suiker en kaneel is altijd goed maar deze muffins zijn zo lekker dat je het niet bij 1 kan laten. Makkelijk om te maken en snel klaar.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 25 min
Totale tijd 35 min
Gang Koek & Gebak
Porties 12 stuks

Ingrediënten
  

  • 220 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 tl kaneel
  • 1 el suiker
  • 2 eieren
  • 150 ml melk
  • 90 gram boter
  • snuf zout

garnering:

  • suiker
  • kaneel
  • 40 gram gesmolten boter

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Smelt de boter zachtjes in een steelpan of magnetron.
  • Klop de gesmolten boter, bloem, bakpoeder, kaneel, suiker, vanillesuiker, eieren, melk en snuf zout tot een mooi en dik beslag.
  • Smeer met wat gesmolten boter de muffinvorm in.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Per vorm 1 ½ grote el beslag, want ze hoeven niet heel hoog te worden.
  • Bak de muffins voor ongeveer 18 á 20 minuten lichtbruin en gaar.
  • Laat de muffins even afkoelen. Meng ondertussen voor de garnering suiker met kaneel en doe dit in een zakje. Smelt wat boter in een kom.
  • Smeer de muffins eerst goed in met de boter en dan doe je de muffin in het zakje en voorzichtig schudden met het suike/kaneel mengsel. (of dip de muffin in een bakje met suiker/kaneel mengsel.)
  • De muffins zijn heerlijk bedekt met een suiker kaneel laagje.
  • Eetsmakelijk!
Trefwoord bak recepten, muffins, snack, zoete recepten

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook

En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright 2022 | Danielle Westdijk