Zin in iets zoetigs? Dan zijn deze muffins wat voor jou. De combinatie suiker en kaneel is altijd goed maar deze muffins zijn zo lekker dat je het niet bij 1 kan laten. Makkelijk om te maken en snel klaar.
Suiker-kaneel muffins.
Ingrediënten
- 220 gram bloem
- 2 tl bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 tl kaneel
- 1 el suiker
- 2 eieren
- 150 ml melk
- 90 gram boter
- snuf zout
garnering:
- suiker
- kaneel
- 40 gram gesmolten boter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Smelt de boter zachtjes in een steelpan of magnetron.
- Klop de gesmolten boter, bloem, bakpoeder, kaneel, suiker, vanillesuiker, eieren, melk en snuf zout tot een mooi en dik beslag.
- Smeer met wat gesmolten boter de muffinvorm in.
- Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Per vorm 1 ½ grote el beslag, want ze hoeven niet heel hoog te worden.
- Bak de muffins voor ongeveer 18 á 20 minuten lichtbruin en gaar.
- Laat de muffins even afkoelen. Meng ondertussen voor de garnering suiker met kaneel en doe dit in een zakje. Smelt wat boter in een kom.
- Smeer de muffins eerst goed in met de boter en dan doe je de muffin in het zakje en voorzichtig schudden met het suike/kaneel mengsel. (of dip de muffin in een bakje met suiker/kaneel mengsel.)
- De muffins zijn heerlijk bedekt met een suiker kaneel laagje.
- Eetsmakelijk!
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag @etenmetdanielle of tag #etenmetdanielle