Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Baksels

Baksels

Recepten

Rode curry met sperziebonen en bloemkool.

Ingrediënten voor 4 personen:
300 gram bloemkool in roosjes
300 gram sperziebonen
500 gram kipfilet in reepjes
500 ml kokosmelk
2 pakjes Rode curry pasta
2 ui
olijfolie
munt
handje amandelnootjes

Bereiding:
1. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken.

2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes.

3. snij de ui in dunne halve ringen.

4. Verhit olijfolie in een wok met deksel op hoog vuur. Roerbak de kipfiletreepjes samen met de sperziebonen, bloemkool en ui 3-4 minuten. Voeg de kokosmelk en de rode curry pasta toe aan de wok. Roer goed door en draai het vuur middelhoog. Laat de curry afgedekt 10 minuten koken of dat de sperziebonen beetgaar zijn.

5. Serveer de curry met couscous of rijst en garneer met blaadjes munt en amandelnootjes.

Previous Post Next Post

You may also like

4 Comments

  • Reply Judith

    Hoi! Ook een hele late reactie van mij, maar ik heb een potje currypasta gebruikt en daarvan twee grote eetlepels in het gerecht gedaan. Het was superlekker en zeer voor herhaling vatbaar!
    Vanavond eten we de geroosterde ovengroenten met biefstuk. Helaas zonder rode krielaardappeltjes, want die waren nergens te vinden. Daarom gewone krielaardappeltjes gekocht. Kan vast ook!

    november 8, 2019 at 2:19 PM
    • Reply Danielle Westdijk

      Oh wat fijn om te horen dat het zo gesmaakt heeft! Ik had de rode krielaardappeltjes bij de Lidl vandaan. Maar gewone krieltjes smaken ook prima erbij hoor!

      november 8, 2019 at 2:54 PM
  • Reply Judith

    Hoeveel rode currypasta moet ik hebben voor dit gerecht?
    Hij staat voor vanavond op het menu hier, ben heel benieuwd!

    oktober 7, 2019 at 3:48 PM
    • Reply Danielle Westdijk

      Hallo Judith, ik ben helaas te laat met antwoorden maar ik hoop dat het goed gelukt is en dat het lekker was?! Ik gebruik altijd maar 1 pakje, anders is het TE pittig voor de kinderen. Hoor graag van je of het voor herhaling vatbaar was en of je eventueel een lekkere toevoeging hebt. Groetjes, Danielle

      oktober 8, 2019 at 10:55 AM

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.