Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Baksels

Baksels

Recepten

Kip Tandoori met sperzieboontjes.

Ik was vaak van het makkelijke en als we zin hadden in Kip Tandoori dan kocht ik de pot van Chicken Tonight ‘Kip Tandoori mild’. Dit vond ik zelf prima te eten. Kwestie van kip toevoegen en klaar.
Maar om dit eens zelf te maken leek mij wel een leuke uitdaging. Uitdaging was het niet eens, want als je alle kruidenpotjes standaard in de kast hebt staan dan kom je al erg ver en het is best wel simpel. Vers is zoveel lekkerder en smaakvoller! Probeer het ook eens!

Ingrediënten voor 4 personen:
400 gram kipfilet in blokjes
300 gram rijst
300 gram sperzieboontjes
300 gram Griekse Yoghurt
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1,5 el paprikapoeder
1 el kerriepoeder
1 tl gemalen koriander
2 tl komijn
halve tl chilipoeder
3 tl kaneel
2 tl suiker
1 cm geraspte gember
100 ml water
zout en peper

Bereiding:
1. Doe de kipfilet in een plastic zak en doe de Griekse yoghurt, paprikapoeder, kerriepoeder, koriander, komijn, chilipoeder, kaneel en verse gember. Plus zout en peper. Meng dit met elkaar en sluit de plastic zak af. Laat dit in de koelkast 1 uur marineren.

2. Verwarm een hapjespan met olijfolie en bak hier de ui, knoflook zachtjes.

3. Na 2 minuten bak je de kipfilet met de marinade mee.

4.Voeg 2 tl suiker toe en laat dit 15 minuten zachtjes en al roerend pruttelen.

5. Voeg hierna de water toe aan de saus en verwarm dit ook mee, laat 5 minuutjes pruttelen.

6. Bereid ondertussen de rijst en kook de sperziebonen beetgaar.
Heerlijk met zelfgemaakte Naan als bijgerecht.

 

 

Previous Post Next Post

You may also like

2 Comments

  • Reply Jannie

    Hoe komt het dat de saus korrelig wordt

    november 20, 2019 at 7:43 PM
    • Reply Danielle Westdijk

      Oh, Wat vervelend om te horen Jannie! Misschien heeft je vuur te hoog gestaan waardoor de yoghurt is gaan schiften? Ik heb het zelf namelijk nog niet gehad. Niet opgeven en nog eens proberen op laag vuur!

      november 20, 2019 at 8:38 PM

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.