Recepten

Recepten

Weekmenu’s

Weekmenu’s

bakken

bakken

HOOFDGERECHTEN RECEPTEN

Gehakt met aubergine rolletjes.

Dit gerecht met aubergine rolletjes met gehakt is waanzinnig lekker! De combinatie met de licht zoete tomatensaus maakt het helemaal af. Een simpel gerecht en heerlijk met rijst. Je kunt dit gerecht van tevoren klaarmaken en voor etenstijd nog even in de oven schuiven. Ideaal toch!

ingrediënten voor 4 personen:
2 aubergines
Feta
olijfolie
peper
zout

Voor het gehakt:
300 gram rundergehakt
1 ui gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 el fijngesneden peterselie
1 tl paprikapoeder
1 tl zout
1 tl gedroogde basilicum
1 tl gemberpoeder
1 tl knoflookpoeder
snuf peper
snuf zout
1 el ketjap manis
zonnebloemolie
olijfolie

Voor de tomatensaus:
1 el zonnebloemolie
1 ui gesnipperd
2 el tomatenpuree
1 el knoflookpoeder
1 tl gedroogde basilicum
1 tl peterselie fijngesneden
1 tl paprikapoeder
2oo ml tomatensaus van (Tomato Frito, Heinz)
1 el suiker
100 ml water

BEREIDING:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was en snijd de aubergines in plakken. Niet te dik en niet te dun. Plaats de aubergine plakken op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.

2. Smeer nu elk plakje met een kwastje in met olijfolie. Zorg dat je beide kanten van de aubergine plakken insmeert met de olijfolie. Breng ze daarna op smaak met peper en zout (aan beiden kanten).
Plaats ze in de oven voor 20 min of totdat je ziet dat ze wat zachter zijn geworden. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Voor het gehakt:
3. Verhit een koekenpan met een beetje zonnebloemolie. Voeg de gesneden ui en fijngehakte knoflook aan toe. Laat ze voor een aantal minuten bakken totdat de ui wat glazig wordt en zet uit.

4. Voeg het gehakt in een kom en voeg alle kruiden toe met de gebakken uien en knoflook en meng alles goed samen. Giet de ketjap manis erbij, roer alles goed door en maak kleine smalle balletjes naar het aantal aubergine plakken die je hebt. Verwarm een koekenpan met wat olijfolie en bak de gehaktrolletjes aan beide kanten halfgaar. Zet het gehakt apart en laat het even afkoelen.

Voor het saus:
5. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de ui mooi lichtbruin op middelhoog vuur.  Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door. Voeg alle kruiden toe, de tomatensaus, water en de suiker. Roer goed door en laat dit 2 minuten zachtjes koken.

6. Pak een ovenschaal en bedek de gehele bodem met de tomatensaus. Plaats in elk plakje aubergine aan de bovenzijde een gehaktrolletje en rol de aubergine mooi strak op. Plaats de gevulde aubergine naast elkaar in een ovenschaal en werk zo de rest af. Leg ze daarna op de tomatensaus in de ovenschaal. Werk het af met kruimels feta. Verdeel deze over alle aubergine rollen.

7. Plaats de ovenschaal in de oven voor 15 min op 200 graden.

8. Serveer met rijst.

Eetsmakelijk!

Heb jij dit recept al geprobeerd?

Ik ben benieuwd wat jij ervan vind? Deel jou creatie op Instagram of Facebook door de hashtag #ETENMETDANIELLE te gebruiken of tag mij in je bericht.




Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.