Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Baksels

Baksels

Recepten

Curry met zoete aardappel.

ingrediënten voor 4 personen:

180 gram rijst
2 uien
4 teentjes knoflook
1 rode peper
400 gram zoete aardappel
250 ml kokosmelk
6 tl kerriepoeder
10 gram verse koriander
4 eieren
zonnebloemolie
1 groentebouillonblokje
peper & zout
600 gram verse spinazie

Bereiding:

1. Kook de rijst volgens verpakking.

2. Snipper de ui fijn en pers de knoflook. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1cm.

3. Verhit de zonnebloemolie in een wok met deksel op middelhoog vuur en frui de ui, knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg de zoete aardappelblokjes en kerriepoeder toe en bak 1 minuut mee.

4. Voeg de kokosmelk en 25 ml water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Breng afgedekt aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen de koriander fijn.

5. Verhit, als de zoete aardappel bijna klaar is, wat olijfolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Bestrooi het ei met peper en zout. Scheur ondertussen de spinazie klein boven de pan met aardappel en laat slinken.

6. Garneer je gerecht met de koriander.

Eetsmakelijk!

Previous Post Next Post

You may also like

Leave a comment

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.